Welkom in onze kwekerij

Video afspelen

De kwekerij

Voordat u kunt genieten van een prachtig bloeiresultaat is er in onze kwekerijen al heel wat werk verzet. Na de zomervakantie begint de grote schoonmaak. De kassen worden aan de binnen- en buitenkant grondig gereinigd. Een schone start is enorm belangrijk.

Schone potten
Vervolgens gaan alle stekbakken, alle hangpotten en bakken uit de omruilservice door een wasstraat die bij een temperatuur van ongeveer 67 graden alle vuilresten, schimmelsporen, virussen en eitjes van ongedierte onschadelijk maakt.
Begin oktober is de kwekerij weer schoon en dus gereed voor het nieuwe seizoen. Dan starten we met het vullen van de potjes met speciale stekgrond, waarin de kleine stekken opgekweekt worden.

Inpoten
Vanaf december beginnen we met het vullen van de bloembakken. Hierin komt eerst de speciale Huyskweker-potgrond. Lucht-, water- en zuurstofverhouding zijn in deze aarde optimaal, zodat een plant zich er perfect thuis voelt en goed zal groeien. Dan worden de opgekweekte stekken erin gepoot. De bloembakken worden dan nog een tijd opgekweekt in de warme kas. Om de groei te bevorderen toppen we onze planten. Daardoor vertakken ze beter en worden de planten nóg voller.

Klaar voor uw tuin
Eind april zijn de bloembakken klaar om een plek te krijgen op uw terras of balkon. We openen dan de deuren voor onze klanten. Van harte welkom! De koffie staat klaar!

Over ons

Al jaren is ons Zeeuwse familiebedrijf bezig met het kweken van zomerbloeiers. Deze worden professioneel en biologisch opgekweekt met als eindbestemming: onze particuliere klanten. Sinds 2014 zijn wij aangesloten bij de Huyskweker. Hiervoor is een uniek concept ontwikkeld, zodat u als klant het optimale bloeiresultaat behaald. We kweken prachtige hangpotten en balkonbakken met schitterende zomerbloeiers en ook nog eens met een handig waterreservoir! Daarnaast hebben wij een enorm uitgebreid assortiment zomerbloeiers die u kan planten in perken, borders enz.  Of het nu gaat om losse zomerbloeiers, balkonbakken of hangpotten zijn; u kunt er heel de zomer maximaal van profiteren!

De kwekerij van morgen

Huyskweker stouten vindt een gezonde aarde belangrijk. Vervuiling van de lucht, verspilling van materialen en uitputting van hulpbronnen vormen een grote bedreiging voor de leefbaarheid; nu en op lange termijn. Daarom werken wij op een duurzame en verantwoorde manier. Zo nemen we maatregelen om verspilling tegen te gaan, hergebruiken we onze bloembakken en stekbakken en kweken we op een milieuvriendelijke wijze. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem.

×

Hallo,

U kunt de bestelling via WhatsApp of via mail naar ons sturen  info@huyskweker-stouten.nl

× Stel u vraag via WhatsApp