Biologie bij u Huyskweker

Onze natuur. zo wondervol.

zo vol geheimen en prachtige processen!

Een kweker en de natuur hebben een geheime verbinding en we leren nog steeds!!

HUYSKWEKER EN NATUUR.

Als kweker heb je een van de mooiste beroepen: je leeft heel dicht bij de natuur!
We hebben daarom ook diep respect voor de geheimen en wondervolle processen die de natuur ons leert. Als kweker mag je daar onderdeel van uitmaken: je volgt het hele groeiproces van een heel klein stekje tot een gezonde, bloeiende plant.

Dat gaat natuurlijk niet zomaar vanzelf; we moeten als kweker ook goed voor de planten zorgen. De natuur geeft ook veel dingen zelf zoals zonlicht, warmte en regenwater. Maar ook CO2. Ja, u leest het goed: als planten, maar ook bomen en struiken, dat niet hebben kunnen ze niet groeien en dus ook niet voor verse zuurstof zorgen die wij allemaal inademen!

Een kweker moet altijd goed opletten, daarom weet hij ook zoveel. Gaat alles goed met de planten in de kas? Is het warm genoeg, hebben ze water genoeg, groeien ze goed, maar ook moet hij goed kijken of er niet stiekem beestjes in komen die niet van de planten houden en er voor zorgen dat ze niet meer groeien.

Als dat gebeurd, dan veranderd de kas in een soort hotel: er komen allerlei biologische “gasten” logeren. Die zorgen ervoor dat de andere insecten, die niet goed voor de planten zijn, weer weg gaan, zodat ze toch gezond blijven. Dat is ook zo’n mooi geheim van de natuur. Als kweker heb je heel veel geleerd over al die verschillenden kleine diertjes: wat ze doen en hoe ze leven. We zullen eens een paar van onze “gasten” opnoemen: Lieveheersbeestjes, Atheta ( kevertjes) en sluipwespen.
Nu begrijpt u ook gelijk waarom er in onze hangpotten kleine, witte zakjes hangen. Hier wonen ook biologische “gasten” in die er voor zorgen dat uw hangplant de eerste weken goed beschermt is tegen insecten die niet in planten mogen gaan “wonen”.
We vinden het heel belangrijk om u mee te laten kijken. Daarom wordt er in onze kas speciaal aandacht aan besteedt en kunt u in ons biologisch “gastenboek” zien wie er bij ons logeren. Zo houden we de natuur in evenwicht en onze planten gezond.


× Stel u vraag via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday